Schaduwleven


"Schaduwleven"; het intrigerende verhaal over het leven van Lydia Turner.

Vanaf het begin weet Erica James, succesvol maar voor mij tot voor kort onbekende schrijfster, de lezer te boeien met diverse onderwerpen die zelden iemand koud laten: romantiek, verlies, opgekropt verdriet en mishandeling.

Het verhaal begint in het heden, waarin algauw blijkt dat Lydia haar leven lang een groot geheim met zich mee draagt.
Door de originele wijze waarop Erica dit brengt, is de nieuwsgierigheid van de lezer algauw gewekt.

Ook later in het boek worden er op diverse manieren grotere en kleinere zaken achter gehouden voor de lezer, waardoor de neiging om tóch nog een hoofdstukje extra te lezen, steeds opnieuw de overhand neemt.

Het grootste gedeelte van het verhaal draait om Lydia's verleden, waar zij op dat moment vanuit het heden over aan het vertellen is.

De personages die hierin voorkomen lijken duidelijk uitgebreid uitgewerkt te zijn. Hun verschillende karakters en gedragingen zijn 'echt' en elk bijzonder intrigerend.
Van haar gemene grootouders, tot haar psychisch onstabiele moeder, en uiteraard haar grote liefde met zijn hippie-oom nemen de ademloze lezer onherroepelijk mee in Lydia's onzekere wereld.

Ik had mij van te voren voorbereid op een makkelijk weg te lezen flut roman, geschikt voor in de trein of bus in de vroege ochtenduren naar mijn werk, maar de realiteit bleek anders.
Erica's heerlijke schrijfstijl is wel degelijk makkelijk weg te lezen: ze vertelt precies het nodige, zonder onhandig lange zinnen of een vergezochte woordkeuze te gebruiken.
Toch is het verhaal dusdanig boeiend en op vele punten ook zwaar, dat ik het boek binnen een paar dagen tijd onder een dekentje op de bank in absolute stilte uit heb willen lezen.

Het is een boek waarbij je, na het afsluiten van ieder hoofdstuk, graag in de beschermende armen van je partner wilt kruipen, gelukkig geprezen met een beter leven dan dat van Lydia.
Tegelijkertijd is haar wereld degene waarin je toch ook graag weer wilt vluchten na een lange werkdag, en het stiekem ook best jammer vind dat er een dag komt waarop je het uit gelezen hebt.

Wie weet ga ik daarom op zoek naar Erica James' andere romans, hopende dat zij dit toch al prachtige verhaal misschien al eens overtroffen heeft.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten