Het Oneindige VerhaalVermoeid na een lange werkdag plof je op de bank. Je hebt het gehad met de drukte, je bent moe van de zorgen, je hebt nog even geen zin om aan de volgende dag te denken.
Met opgetrokken benen en een kop warme chocolademelk, zoek je ontspanning  tussen de regels van het verhaal van een ander. Je leeft mee met de angst, je voelt de sidderende spanning, of de vlindertjes van romantiek.
En dat alles, terwijl je zelf veilig op de bank blijft zitten. Wanneer het je teveel wordt, sla je het boek dicht en ben je terug in je eigen veilige leventje. 

Maar wat als dat nu eens niet gebeurde?
Wat nou als je, bij het dichtslaan van het boek, gevangen blijft in de wereld van een ogenschijnlijk fictief personage? Voor de ware fantast en diehard boekenwurm zal het een droom zijn.

Bastiaan Balthazar Boeckx is zo’n typische fantast en diehard boekenwurm. Doodsbang voor zijn eigen leven, en met name voor zijn gemene klasgenootjes, verschuilt hij zich liever achter de brede rug van de een of andere held uit zijn boeken.
Meneer Koriander is de boekhandelaar die hem de weg leert naar Fantasia; de wereld die meer is dan fictie alleen. Het boek, genaamd “het Oneindige Verhaal”, verbergt Fantasia tussen de geschreven regels. De gedrukte letters en vele bladzijden lijken Bastiaan niet in het minst gevaarlijk, ondanks de vele waarschuwingen van de boekhandelaar van wie hij het boek zal lenen.

Bastiaan zet zijn problematische  leven aan de kant uit nieuwsgierigheid naar dit bijzondere boek. In eerste instantie lijkt het niet meer dan een prachtig, sprookjesachtig verhaal te zijn. Een racende reuzenslak, een rotsbijter  en een eigenwijze dwerg kom je immers niet iedere dag tegen.

Maar wanneer Bastiaans geschrokken kreet, de hoofdpersoon van het verhaal verbaast doet opkijken, lijkt hij plotseling niet langer veilig te zijn zodra hij het boek dichtslaat.

Hij moet zijn hoofd uit de wolken halen om zijn eigen leven weer op pootjes te zetten, maar kan hij dit in de wetenschap dat het lot van de fantasiewereld in zijn handen ligt?

“Het Oneindige Verhaal” is ultiem leesvoer voor elk kind en iedere volwassene.
Volgens dit verhaal wordt ieders leven al lezend gevolgd door iemand uit een ander leven, wat de titel direct verklaard.

De ontroering van Atreyu met zijn paard Artax, de humor van de dwergjes bij het Orakel en de angst voor Gmork het schaduwwezen, voeren je mee in een sprookjeswereld vol fantasie.
Ook ik ben bij iedere nieuwe pagina met verhitte wangen blijven hopen dat ook mijn naam plotseling smekend uitgesproken zal worden door de Kleine Keizerin, en ik op de rug van een geluksdraak een ritje zal mogen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten